Pimennysverhot vertailu

Parhaat pimennysverhot – Löydä sinulle sopivat pimennysverhot ja nuku hyvin

*sisältää mainoslinkkejä 

Hyvä uni on keskeinen osa kokonaisvaltaista hyvinvointia. Pimennysverhot voivat olla ratkaiseva tekijä, kun haluat luoda optimaaliset olosuhteet levolliselle yöunelle. Pimennysverhoilla pysäytät tehokkaasti unta häiritsevän aamuauringon tai öisen katuvalojen loisteen pääsyn makuuhuoneeseesi. Pimennysverhot voivat myös toimia apuna kodin lämmönsäätelyssä pitämällä talvella kylmyys ja kesällä kuumuus huoneen ulkopuolella, ja näin vaikuttaa asunnon lämmitys- ja jäähdytyskustannuksiin. Tässä artikkelissa esittelemme markkinoiden parhaita pimennysverhoja ja verhojen ominaisuuksia, jotta voit tehdä valinnan, joka vastaa tarpeitasi, ja tukee hyvää ja levollista unta.

Parhaat pimennysverhot vuonna 2024

Tyylikäs ja tehokas valinta

Arvosana: 9,5 / 10

Hemtex Max

 • Pimennysverho kierrätyspolyesteristä.
 • Luonnonläheiset värivaihtoehdot ja tyylikäs ulkonäkö. Kaunis kiilto luo huoneeseen ylellisen tunnelman.
 • Erinomainen 99% pimennysteho estää tehokkaasti valon tunkeutumisen.
 • Helppo asentaa ja säätää omiin tarpeisiisi kolmella eri tavalla: sormikoukuilla, rypytysnauhakoukuilla tai piilolenkeistä suoraan verhotankoon.

 

Hemtex Max on loistava vaihtoehto niille, jotka haluavat tyylikkään ja tehokkaan pimennysverhon budjettiystävälliseen hintaan. Sen luonnonläheiset, neutraalit värivaihtoehdot sopivat eri sisustustyyleihin ja helppo, monipuolinen asennus tekee siitä houkuttelevan vaihtoehdon monille.

Persoonallista, kotimaista pimennystä

Arvosana: 9 / 10

Vallila Ikipuut

 • Materiaali on kauniisti laskeutuvaa, vastuullista 100% kierrätettyä polyesteriä.
 • Kaksi persoonallista, maanläheistä värivaihtoehtoa: vihreä ja roosa.
 • Kuja verhotangolle ja paikat ripustuskoukuille.
 • Suunnittelija Riina Kuikan Ikipuut on kunnianosoitus vanhoille jykeville puillemme.
 • Vallilan tuotteelle on myönnetty Suomalaisen Työn Liiton Design from Finland -merkki.
 • Tuotteella on STANDARD 100 by OEKO-TEX® -sertifikaatti. Tuote ei sisällä haitallisia kemikaaleja ja on turvallinen käyttäjälleen.

 

Vallila Ikipuut pimentävällä verholla estät tehokkaasti valonsäteiden pääsyn tilaan. Kaikki Vallilan verhot ovat viimeistelty ompelemalla sivut ja helma, yläreunassa kulkee kuja verhotankoa varten. Verhon mukana tulee lyhennysnauha, jolla verhon voi lyhentää helposti silittämällä ilman ompelua.

Kaunis malli, jossa kätevät purjerenkaat

Arvosana: 8,5 / 10

Cellbes of Sweden Ellen

 • Helppokäyttöiset purjerenkaat.
 • 10 värivaihtoehtoa, kolme eri pituutta.
 • Kaunis yksivärinen, kevyesti meleerattu pinta.
 • Sileä, yksivärinen takaosa yhteensopiva etuosan sävyn kanssa.
 • Tyylikäs malli, jossa funktionaalinen 95% pimennysefekti.


Cellbes of Sweden Ellen-pimennysverhojen kudottu kangas on erityistä pimentävää kudosta. Verhojen avulla saat huoneesta nopeasti ja helposti pimeän ja mukavan. Purjerenkaiden avulla verho on helppo vetää kiinni. Yliluotellun alareunan voi taittaa sopivan pituiseksi ja kiinnittää silittämällä mukana toimitettavan liimanauhan avulla.

Suomalaista suunnittelua pimennykseen

Arvosana: 8 / 10

Finlayson Coronna

 • Laadukas ja kestävä materiaali.
 • Suunniteltu Suomessa.
 • Verhon monipuolinen monsoon-rypytysnauha mahdollistaa verhon ripustuksen tankoon ja verhopidikkeisiin.
 • Tuotteella on STANDARD 100 by OEKO-TEX® -sertifikaatti, joka takaa että tuote on turvallinen käyttäjälleen eikä se sisällä haitallisia kemikaaleja.

 

Finlayson pimennysverhojen Coronna-kuosi on Aini Vaarin vuonna 1958 suunnittelema klassikkokuosi, joka kestää kauniisti aikaa vuosikymmenestä toiseen. Verhokangas on 100% polyesteria, sen pintaan on painettu klassinen Coronna-kuosi hienovaraisissa sävyissä: beige-beige ja harmaa-tummanharmaa. Rauhallinen sävymaalma sopii monenlaiseen sisustukseen ja tilaan. Pimentävä taustapuoli on vaaleaa ja sileää pintaa.

Kuinka valita täydelliset pimennysverhot ja parantaa unesi laatua

Tiedämme kaikki, että hyvä uni on kullanarvoista terveydellemme. Pimennysverhojen valinta saattaa tuntua yksinkertaiselta tehtävältä, mutta oikeanlaiset verhot voivat tehdä merkittävän eron unen laatuun. Tästä artikkelista löydät vinkkejä siitä, kuinka valita pimennysverhot oikein ja parantaa näin unesi laatua.

1. Ymmärrä tarpeesi

Ennen ostopäätöstä, mieti millaista pimennystä tarvitset. Jos asut kaupungin keskustassa ja taistelet katuvalojen kanssa, tarvitset todennäköisesti tehokkaampaa pimennystä kuin maaseudulla asuva. Toisaalta asuinpaikasta riippumatta Suomen kesäöiden valo voidaan haluta pitää mahdollisimman tehokkaasti loitolla. Omien tarpeiden ymmärtäminen auttaa sinua valitsemaan juuri oikean tason pimennystä.

2. Valitse oikea kangas

Verhoja on saatavilla lukuisilla erilaisilla kankailla. Kun valitset pimennysverhoja, valitse tiivis ja paksu kangas, kuten sametti tai blackout-kangas, jotka estävät valon läpäisyn tehokkaasti. Tällaiset raskaat kankaat myös eristävät ulkoa tulevaa ääntä ja auttavat ylläpitämään huoneen optimaalista lämpötilaa.

3. Mittaa oikein

Tarkka mittaus on avainasemassa pimennysverhojen valinnassa. Mittaa ikkunan leveys ja korkeus huolellisesti varmistaaksesi, että valitsemasi verhot sopivat täydellisesti ikkunaasi. Optimaalinen pimennys saavutetaan, kun verhot ovat hieman suuremmat kuin ikkuna itse.

4. Huomioi asennus

Pimennysverhojen asennus vaikuttaa niiden tehokkuuteen. Asenna verhot niin, että ne ulottuvat ikkunan yläosasta lattiaan asti ja ovat tarpeeksi leveät peittämään ikkunan reunat. Näin minimoidaan valon ja lämmön tai kylmän pääsy huoneeseen.

5. Harkitse lisäominaisuuksia

Nykyään monet pimennysverhot tarjoavat lisäominaisuuksia, kuten äänieristystä ja lämpötilan säätelyä. Jos haluat saada aikaan enemmän kuin vain estää valoa, harkitse verhoja, jotka tarjoavat näitä lisäominaisuuksia.

6. Visuaalinen ilme

Vaikka pimennysverhot ovat ensisijaisesti käytännöllinen valinta, ne voivat myös olla osa huoneen sisustusta. Valitse värit ja kuosit, jotka sopivat sisustuksesi tyyliin ja antavat sinulle silmäniloa. Makuuhuoneeseen sopivat rauhoittavat, maanläheiset sävyt sekä vahvat, tummat sävyt. Kirkkaita värejä kannattaa välttää, ellei väri-ilottelu ole juuri sinun juttusi.

Investoimalla laadukkaisiin pimennysverhoihin voit parantaa unesi laatua merkittävästi. Valitse huolella ja anna itsellesi mahdollisuus uppoutua syvään, rauhalliseen uneen!