Sinivalolasit vertailu

Parhaat sinivalolasit – Suojaa silmäsi modernin elämän haasteilta

*sisältää mainoslinkkejä

Nykyään vietämme suuren osan ajastamme tuijottaen erilaisia näyttöjä – älypuhelimia, tabletteja, tietokoneita ja televisioita. Mutta mitä tämä tekee kehollemme ja mielellemme? Erityisesti sinivalon vaikutuksesta uneen ja silmien terveyteen on noussut esiin huolestuttavia havaintoja, jotka on suositeltavaa ottaa vakavasti. Laitteiden sininen valo voi vaikuttaa unen laatuun ja pitkällä aikavälillä silmien terveyteen. Sinivalolasit ovat nousset suosituiksi ratkaisuiksi näiden haasteiden voittamiseksi. Tässä artikkelissa vertailemme markkinoiden parhaita sinivalolaseja ja annamme vinkkejä sinivalolasien valintaan.

Parhaat sinivalolasit vuonna 2024

Tehoa ja siroa muotoilua

Arvosana: 9,5 / 10

North Ray Säde

 • Tehokas suoja sinistä valoa vastaan
 • Tyylikäs muotoilu, saatavilla kirkkaalla ja mustalla sangalla
 • Kevyt rakenne, sopivat erityisesti siroille kasvoille
 • Linssit toimivat myös aurinkolaseina sisältäen 100% UV400-suojan


North Ray Säde -sinivalolasit on suosittu valinta niille, jotka haluavat yhdistää trendikkään muotoilun tehokkaaseen sinivalon suojaukseen. Ne soveltuvat erityisen hyvin käytettäväksi iltaisin, kun haluat rentoutua television ääressä. Oranssin linssin läpi katsot maailmaa lempeissä auringonlaskun sävyissä. North Ray -sangat kestävät lämmitettynä myös kevyttä taivutusta ja muotoilua.

Suojaa ja tyylikkyyttä

Arvosana: 9 / 10

Meller Yuda

 • Optimaalinen suoja sinivaloa vastaan sisätiloissa
 • Laadukas materiaali ja huippuluokan optiikka
 • Kehyksiä saatavilla eri väreissä
 • Suunniteltu erityisesti työpäivän tarpeisiin


Meller Yuda -sinivalolasit tarjoavat huippuluokan suojausta sinivaloa vastaan herkän ja tyylikkään muotoilun kera. Niiden suunnittelu on optimoitu erityisesti toimistokäyttöön, kun vietät paljon aikaa sisätiloissa ja altistut digitaalisten laitteiden, kuten älypuhelinten ja tietokoneiden sini-violetti- ja LED-valolle. 

Suorituskykyä ja ajattomuutta

Arvosana: 8,5 / 10

Gunnar Optiks Atherton

 • Patentoitu teknologia suojaa silmiä sinivalolta
 • Kevyt rakenne ja mukavat pitää
 • Erinomainen vaihtoehto pelaajille ja työntekijöille
 • Ajaton muotoilu


Gunnar Optiks Atherton -lasit ovat suunniteltu erityisesti suorituskykyyn ja mukavuuteen. Niiden patentoitu teknologia vähentää silmien rasitusta ja tarjoaa tehokasta suojaa sinivaloa vastaan. Ajaton muotoilu tekee niistä houkuttelevan vaihtoehdon tyylitietoisille.

Miten valita parhaat sinivalolasit itsellesi?

Suojateho: Tarkista, että lasit tarjoavat riittävän tehokkaan suojan sinistä valoa vastaan.

Mukavuus: Valitse kevyet ja mukavat lasit, jotka sopivat kasvoillesi ja pitkäaikaiseen käyttöön.

Muotoilu: Valitse lasit, jotka sopivat omaan tyyliisi ja tarpeisiisi. On olemassa monia vaihtoehtoja, joissa yhdistyvät suojausteho ja tyylikkyys.

Laatu: Panosta laatuun. Laadukkaat linssit ja kehykset takaavat paremman käyttökokemuksen ja tehokkaamman suojan.

Monikäyttöisyys: Jos käytät muita laseja, harkitse vaihtoehtoja, jotka mahdollistavat myös voimakkuuksien lisäämisen.

Miksi sinivalo häiritsee unta?

Sinivalo, jota näytöt tuottavat, voi häiritä kehon luonnollista unirytmiä. Tämä johtuu siitä, että sinivalo estää kehoa tuottamasta melatoniinia, unihormonia. Kun melatoniinituotanto vähenee, unen laatu heikkenee ja nukahtaminen vaikeutuu. Syy tähän on se, että sinivalo jäljittelee päivänvaloa, mikä hämää aivojamme uskomaan, että on päiväsaika. Tämä estää kehon luonnollisen valmistautumisen nukkumiseen.

Miksi sinivalo on haitallista silmien terveydelle?

Sinivalo voi myös olla haitallista silmille pitkällä aikavälillä. Pitkäaikainen altistuminen sinivalolle voi aiheuttaa silmien väsymistä, kuivumista ja ärsytystä. Lisäksi on havaittu, että sinivalo voi vaurioittaa verkkokalvoa ja lisätä riskiä ikään liittyville silmäsairauksille.
 

Mitä voit tehdä?

Vaikka emme voi välttää kaikkea sinivaloa nykymaailmassa, on olemassa joitakin tapoja vähentää altistumista ja suojella itseämme sen haitallisilta vaikutuksilta:

 1. Käytä suodattavia laseja: Sinivaloa suodattavat lasit voivat auttaa vähentämään silmille aiheutuvaa rasitusta ja estämään unen häiriintymistä.
 2. Rajoita näyttöjen käyttöä illalla: Vähennä näyttöjen katselua muutama tunti ennen nukkumaanmenoa. Tämä auttaa kehoa valmistautumaan uneen luonnollisesti.
 3. Säädä näytön asetuksia: Monissa laitteissa on yötila- tai sinivalosuodatinasetus, joka vähentää laitteen sinivalon määrää. Aktivoi tämä asetus, jos käytät laitetta illalla.
 4. Pidä taukoja: Muista pitää taukoja pitkän näytöllä vietetyn ajan välillä. Silmien lepuuttaminen esimerkiksi katsomalla kauas säännöllisesti voi auttaa vähentämään rasitusta. 
 5. Huolehdi unihygieniasta: Luo mukava ja pimeä uniympäristö, jotta kehosi voi levätä optimaalisesti.


Sinivalo voi häiritä unta ja olla haitallista silmien terveydelle, mutta voimme tehdä muutoksia elämäntapoihimme vähentääksemme altistumista ja suojellaksemme itseämme. Ottamalla pieniä askelia näiden vinkkien avulla voit parantaa unesi laatua ja ylläpitää silmiesi terveyttä.

Oikeanlaisten sinivalolasien valinta voi parantaa merkittävästi silmiesi mukavuutta ja terveyttä ja unesi laatua. Oli valintasi sitten työpäivän ajaksi tai rentoutuessa illalla, sinivalolaseilla voit tukea silmiäsi ja suojella untasi modernin elämän haasteiden keskellä. Valitse viisaasti ja anna silmillesi ansaitsemasi suojelu!